4 saker att tänka på vid badrumsrenovering

En badrumsrenovering är en stor investering att göra i sitt hem och en viktig sådan att göra för att öka trivseln i sitt hem.

Det är mycket att tänka på vid renovering av ett badrum. Ta det lugnt och gör planeringen noggrant och med eftertänksamhet. På så sätt får du ett funktionellt och hållbart badrum som du kommer trivas i många år framöver. Här kommer 4 saker att tänka på vid badrumsrenovering:

1.      Låt dig inspireras!

Att renovera ett badrum är ofta starkt förknippat med en dröm om att skapa ett rum att njuta och slappna av i.

Detta görs genom en badrumsrenovering som fräschar upp rummet och ger det bättre funktionalitet. Låt dig därför ta ordentligt med tid att inspireras över andra badrum. Ett badrum ska hålla i många år framöver. Därför är det viktigt att välja hållbara produkter och göra smarta materialval men också välja en stil på badrummet som du även i framtiden kan tänka dig trivas i. Det är lätt hänt att fastna för modeflugor, tänk därför till en extra gång om du tror att stilen håller även om 10 år?

2.      Vad är viktigt för dig i ditt nya badrum?

Takdusch, förvaring eller belysning, vad är viktigt för dig i ditt nya badrum?

Vad saknar du i ditt badrum idag? Skriv ner en lista på saker som du prioriterar i ditt framtida badrum och planera din badrumsrenovering efter dessa punkter.

Här kan det även vara bra att fundera över sin framtid. Om ens boendesituation kan komma att förändras inom ett par år kan det vara bra att planera för detta redan nu. Kanske är förvaring viktigare att prioritera än ett stort badkar och ett lättstädat badrum framför specialdesignade lister och snygga men svårstädade material?

3.      Lyx eller Budget?

Se över din budget!

 En badrumsrenovering är kostsamt men behöver ändå inte bara vara få förunnat. Se över din ekonomi och gör en budget för vad du kan lägga på renoveringen. Glöm inte att lägga lite extra utrymme i budgeten för oväntade utgifter.

Det finns en uppsjö av produkter och materialval att välja till badrummet, med en tydlig budget gör det enklare att hitta lösningen som passar för just din plånbok och ditt badrum. Det finns produkter i alla prisklasser och utbudet är större än någonsin vilket gör det enklare, eller svårare, att göra rätt val till just ditt badrum. Försök att hålla dig till budgeten, då får du en fingervisning om vilka produkter och material som du bör välja bland för att lyckas med din badrumsrenovering.

 4.      Välj hantverkare med omsorg

Skillnad i pris och kvalitet på utfört arbete kan variera kraftigt mellan olika hantverkare.

Begär därför offerter från flera olika hantverksfirmor för att jämföra vad de olika företagen tar för just din badrumsrenovering. En badrumsrenovering är kostsamt redan som den är och tusenlappar kan definitivt sparas genom en enkel sak som att begära och jämföra offerter.

Titta även efter omdömen från tidigare kunder eller fråga någon i din umgängeskrets som också har gjort en badrumsrenovering och hör om hen har en firma att rekommendera till dig.