Om du behöver ta ett lån

Ibland kan du behöva ta ett lån från smslån.io. Du kanske ska köpa en ny bil, en bostadsrätt, ett hus eller något helt annat. Det första du bör göra är att besöka din egen bank, som har koll på hur du sköter din ekonomi. Där på banken får du träffa en tjänsteman som sysslar med lån och med honom/henne kan du diskutera vad du ska ha lånet till och hur mycket du vill låna. Det brukar inte vara några problem att få låna om du som sagt skött dina bankärenden på bästa sätt. Du får skriva på ett avtal där det står hur mycket du lånar och hur mycket du ska betala tillbaka varje månad. Smidigt och lätt!

Låna via nätet
Vill du hellre låna hos någon av alla de låneförmedlare som finns på nätet kan du göra det. Där googlar du på låneförmedlare och du får upp massor av företag som lånar ut pengar. Ett tips när du ska låna på nätet är att du kontaktar ett låneföretag som samarbetar med andra banker, då görs bara en UC-kontroll på dig, och då blir din kreditvärdighet inte sämre, som den blir om du låter cirka fem företag göra en kontroll. Först läser du igenom vad det står på låneföretagens hemsidor och när du hittat en som du tycker verkar bra, skickar du ett mejl till dem och ber dem skicka offerter från alla deras samarbetspartners. Ta inte första bästa som svarar, för vissa svarar först efter 24 timmar. När du fått alla läser du noga igen deras villkor, och när du hittat ett företag som verkar passa dig kontaktar du dem och säger att du är intresserad av att låna pengar. De gör då upp ett dokument som du ska signera och sedan får du dina pengar inom 24 timmar.

Smslån
Behöver du pengar fort till exempelvis en resa eller en bil, kan du ta ett så kallat smslån. Där tas inte en UC-kontroll på dig utan en upplysning tas från en annan upplysningscentral som inte får veta allt om din ekonomi och lån. Om du tar ett smslån ska du betala tillbaka lånet fortare än vid ett vanligt lån, räntan är högre och likaså amorteringen du ska betala tillbaka varje månad. Men det är ett bra och smidigt lån att ta om du inte behöver låna ett större belopp och vill ha pengarna snabbt. Lycka till med ditt lån och det du köper!