Skapa ett vitt leende hemma

Ett vitt leende ökar självkänslan, och är det första nykläckta kändisar ser till att skaffa. Detta är inget man behöver vara rik för att åstadkomma.

Tack vare olika slags hemmametoder kan du på ett säkert sätt fixa ditt vita leende hemma i soffan.

Tandvård

Först och främst är det viktigaste att sköta tandhygienen. Borsta tänderna både morgon och kväll, använd tandtråd några gånger i veckan, använd tungskrapa och avsluta med munskölj.

Sköter du detta kommer du ha en god munhygien, motverka dålig andedräkt från munnen och minskar risken nämnvärt för hål och andra otrevligheter som en tandläkare får fixa till.

Starka och rena tänder är dessutom viktigt innan du börjar tandblekning. Är dina tänder redan sköra och i dåligt skick är det säkrast att konsultera med en tandläkare. Tandblekningar kan slita på emaljen och bör därför användas varsamt.

Olika metoder

Det finns olika metoder för att bleka tänderna hemma. Här kommer de tre vanligaste metoderna och hur dessa går till.

Remsor

Remsor, även kallade white strips, är den enklaste metoden. Det är klisterremsor med en gel som aktiveras när dessa trycks på tänderna. Efter ungefär en halvtimme tas remsorna bort och man spottar ut överflödig gel.

Nackdelen med denna metoden är att remsorna ibland kan ha svårt att fästa, vilket gör att de gärna glider ner från tänderna.

Tandblekningspenna

Med en tandblekningspenna penslar du på gelen direkt på tänderna. Detta är en enkel metod om man bara vill få tänderna någon nyans ljusare, eller vill upprätthålla en tidigare tandblekning. Detta är dock den långsammaste metoden av de tre.

Nackdel förutom att den inte ger lika snabbt resultat är att det även kan vara svårt att komma åt tänderna längre bak.

Tandskenor + gel

Detta är den metod som ger snabbast resultat. Det kräver dock lite mer arbete innan du kan komma igång. Första gången du använder ett kit med tandskenor börjar man med att forma tandskenorna. Dessa ska formas efter dina tänder.

När skenorna är formade kan du börja bleka. Du fyller skenorna med blekningsgel. Sedan tar du på dig skenorna och blekningen börjar. I vissa kit ingår det även en LED-lampa som används under blekningen.

Vardagsmedel till vitare tänder

Tandblekning sliter på emaljen, och bör därför användas varsamt. För att upprätthålla dina vita tänder rekommenderas även att använda tandkräm och munskölj som är skapta just för att ge vitare tänder. Dessa är mer skonsamma, men hjälper till att bleka bort fläckar som uppstår till vardags.

Det är även välkänt att tänderna gulnar ju äldre vi blir, vilket vi självklart inte vill, så visst är det underbart att vi med ovan metoder kan motverka detta själva?