Så startar man sina egna hemsidor 

Idag är det väldigt enkelt att starta sina egna hemsidor och det finns många olika anledningar till att göra det med APEX SEO. Du kan till exempel starta dina egna sidor där du sedan marknadsför saker för att tjäna pengar, du kan starta en blogg om din hobby eller en sida för ditt företag. 

Det finns ett par saker att tänka på innan man funderar på att lägga några pengar på det. Vi ska därför gå igenom det du behöver tänka på så att du får den bästa möjliga starten på din första sida. 

Bestäm vad hemsidan ska handla om 

Börja med att fundera på vad din första sida ska handla om. Det finns otroligt många anledningar till att starta en sida men det är bra att fundera på vad målet med sidan är. Ska du tjäna pengar, sprida ett budskap eller försöka starta ett företag? 

Det finns otroligt många anledningar och beroende på vad ditt mål är så kommer också processen att se lite annorlunda ut. För ett mer professionellt projekt där du vill tjäna pengar bör du till exempel göra en del förarbete, exempelvis research och kanske förbereda en del texter innan du ens startar sidan. 

För en blogg där du skriver om ditt liv eller en hobby så är det bättre att börja enkelt och sedan utveckla det hela i efterhand. För mer personliga sidor så är det viktigt att du håller det personligt och inte får det hela att kännas så kliniskt och professionellt. 

Välj ett bra webbhotell 

För att starta sidan måste du först hitta var sidan ska finnas. Det finns många olika företag att välja bland och en del är gratis medan andra kostar. För en personlig sida som bara är en hobby kan det räcka med gratisalternativ men det finns en del nackdelar med gratissidor att tänka på. 

När du inte äger sidan så äger du inte heller innehållet på den. Gör du något som bryter mot plattformens regler så kan du förlora hela sidan. Det kan också vara mycket svårare att tjäna pengar på den på grund av regler och begränsningar, inte alla plattformar tillåter att man lägger ut annonser efter eget tycke. 

Betalalternativ är mycket bättre och är att föredra, och det går att hålla det billigt. Du behöver alltså ingen jättesumma för att ha råd med en egen sida och domän, de allra billigaste kan gå på någon hundralapp. 

Det som däremot är viktigt är att du funderar på vilket språk sidan riktar sig till. Om det är svenska som gäller så bör du kontrollera att ditt webbhotell har bra servrar i Sverige. Välj då ett svenskt webbhotell eller ett etablerat internationellt alternativ. Både svenska och utländska webbhotell kommer i billigare och dyrare varianter, så du kan komma igång billigt oavsett.