Nackdelen med dieter

 

Denna artikel kommer att diskutera matvanor och störningar vad gäller mat, så om det är jobbigt för just dig så titta bort. Med det sagt så kommer denna artikel diskutera olika dieter och varför de kanske fungerar för vissa men absolut inte för alla tränare som är PT.

 

En av anledningarna till att man tänker på diet är att man ofta tar på sig för mycket, som när man till exempel utesluter vissa livsmedel enbart för att gå ner i vikt. Istället är en rekommendation att göra det till en vana att äta varierat och att därmed se till att man får i sig tillräckligt med näring.

 

Tänk också på att försöka följa tallriksmodellen då det är väldigt viktigt att man får i sig tillräckligt av varje grupp av livsmedel. Många får inte tillräckligt med frukt ock grönt i sina måltider och att utesluta vissa livsmedel för att kunna gå ner i vikt kommer att leda till att man längtar efter dessa livsmedel och ofta också till att man äter för mycket av dessa.

 

När det gäller vilka snacks man bör äta så är det bra att tänka på att nötter och liknande är väldigt nyttigt. ett bra tips är dock att lägga till något till detta för att göra din snacksstund mer mättande. Detta är en fördel eftersom man då kan få i sig mer näring och hålla sig mätt mellan måltider. Detta kan göra att de som har problem med att hålla storleken på portionerna nere får något lättare med detta. Ett annat tips är att lägga till även frukter till ens snacksstund.

 

När det gäller vilka tider som är bra att äta på så är det som är bra tänka på att de som lägger fler kalorier tidigare på dagen har större insulin resistens. Detta är också något som man kan tänka på för att hjälpa en med ens dagliga intag.

 

Att se till att man får i sig tillräckligt med kalorier från varierade källor är svårare än många tror och kräver eftertanke, ett annat tips är därför att planera måltiderna innan så att man vet att man får i sig tillräckligt och bra med näring samt från bra källor.

 

Så för att sammanfatta är tipsen att planera måltider, att utgå från tallriksmodellen och att lägga till något mer än nötter och frukt vid snacksstunden.

 

Ett sista tips som denna artikel vill ta upp är att använda sig av tips och råd som finns bland annat online (och där finns massor att ta del av).