Så renoverar du badrummet – på en dag

En badrumsrenovering innebär ett otroligt stort arbete – bara att riva ut ett befintligt badrum tar åtminstone ett par dagar. Vill man renovera badrummet på ett snabbt sätt, och dessutom mycket billigare finns många saker man kan göra. En förutsättning för att genomföra en sådan renovering är dock att badrummet är i hyfsat gott skick redan – har det gjort sitt och där det finns risk för fukt, – och vattenskador är det ingen större mening att lägga pengar på att fräscha upp, utan då är det bättre att faktiskt genomföra en regelrätt badrumsrenovering.

Måla med våtrumsfärg

Färg är kanske det enklaste, billigaste och mest effektiva sättet att förändra sitt hem – både på utsidan och på insidan. Att måla om badrummet kanske inte kan liknas vid en badrumsrenovering men skillnaden kommer att bli enorm genom hemsidan https://badrumsrenoveringstockholmslän.se/. Även om man väljer en likande kulör som den nuvarande kommer ny, fräsch färg göra gott för rummet. Väljer man dessutom att ändra till en helt ny kulör kommer badrummet få sig en rejäl förändring för en billig peng.

För att måla i ett badrum krävs en speciell våtrumsfärg och det finns sådan som passar både för kakel och matta. Det färdiga resultatet kommer säkerligen att lura en och annan besökare att du genomfört en badrumsrenovering och inte bara målat om.

Byt inredning

Ett annat sätt att ge badrummet en ny look utan att genomföra en omfattande badrumsrenovering är att bara byta ut inredningen. Byt ut kommoden under handfatet, plocka ner klumpiga och gamla spegelskåp och ersätt med något enklare. Även belysningen i rummet kan göra stor skillnad för helheten. Se över din badrumsinredning och fundera på om något går att byta ut – även små saker kan göra stor skillnad.

Dekorplast och PVC plattor

Idag finns många smarta och relativt billiga produkter som gör att man kan fräscha upp hemma, bland annat i badrummet. Dekorplast, eller kakeldekor kan användas att sätta på väggarna för att ge ett nytt utseende utan att behöva riva eller göra om permanent. Dekorplast är enkel att montera och dessutom enkel att ta bort – också en perfekt sak att använda sig av om man inte vill dra igång en hel badrumsrenovering.

En annan produkt är så kallade PVC plattor. Det är tunna plattor med utseende och struktur av till exempel trä eller sten, med en självhäftande undersida. Plattorna är avsedda att lägga på golv men kan också användas på väggar om man vill ha en snabb och enkel förändring.

Andra tips

Med små medel kan man komma långt även om man inte är beredd att betala för en ”riktig” badrumsrenovering. För att nämna några andra exempel kan man, om man idag har ett duschdraperi för duschen, byta detta till en snygg duschvägg. Det ger ett modernare och lyxigare intryck och även detta ger en väldigt stor förändring för en relativt billig peng.

Det kanske enklaste sättet att förändra sitt badrum utan att genomföra en badrumsrenovering är att byta ut detaljerna. Ha gärna ett färgtema eller en annan röd tråd att följa så att detaljerna hänger ihop. Bara en sådan sak att ha samma färg på badrumsmattan och handdukarna och kanske en ljuslykta eller liknande ger en trevlig och inbjudande helhet.