Trygg transport av båten med båtvogn 

Vinteren nærmer seg og det er snart på tide å få båten trygt transportert hjem for vinterlagring. Men det kan fort gå galt når man skal ta opp båten fra sjøen, noe som kan skape en kostbar avslutning på sesongen. De aller fleste ulykkene skjer nemlig når båten skal opp på land, transporteres og lagres. 

 

Båtvogn for sjøsetting, transport og vinterlagring av båten 

Bruker du en solid båtvogn av god kvalitet kan du unngå at ulykker oppstår, enten du skal sjøsette eller transportere en fritidsbåt av gjennomsnittlig størrelse, finn din båthenger. Fordelene ved å ha en egen båtvogn er mange. Ta med deg båten hvor du selv ønsker og spar betydelige utgifter på vinterlagring. 

 

Båtvogn med eller uten brems 

Om du skal skaffe en båtvogn med brems eller ikke bør avgjøres av hvordan du ønsker å bruke vognen. Skal du transportere båten på motorveien, eller kun for en kortere distanse? Er det førstnevnte som er aktuell for deg bør du skaffe en båtvogn med brems. Hvis ikke holder det fint med en båtvogn uten brems. Høyeste tillatte hastighet for båtvogn uten brems er 60 km/t. Dette gjelder når den totale vekten er over 300 kilo. Hvis vekten er under 300 kilo, kan du holde 80 km/t. Som sjåfør er det ditt eget ansvar å følge gjeldende regler og forskrifter for sikring av båten og hvilke båtvogner som er tillatt. 

 

Tilhenger for bil 

Du har nok kjennskap til tilhengere for bil. Denne typen tilhengere kan brukes til mange slags oppdrag, enten det er for flyttelass, campingferie eller kjøring av avfall, for å nevne noen få. Disse hengerne er vanligvis åpne og tåler ikke særlig mye juling. Ruskevær sliter også på denne typen henger. Derfor kan det være lurt å investere i et kapell for beskyttelse av hva du nå enn skal transportere. Du kan også unngå at snø og vann samler seg ved å skaffe deg en kapellstang. I tillegg til dette er det en god ide å skaffe deg et lastenett for maksimal beskyttelse av godset du transporterer. 

 

Båtvogn for ATV 

Hvis du kjører ATV er det heller ikke noe problem med flytting av båten. Det finnes mange typer tippbare, praktiske tilhengere på markedet. Selve kassen er altså tippbar slik at det er enkelt å losse og laste gods. 

 

Lasteramper 

Skal du laste motorsykkelen, anbefaler vi deg å bruke en lasterampe. Dette fordi det er enkelt å håndtere og transportere godset som skal flyttes på en trygg og forsvarlig måte uavhengig av hvor det skal flyttes. Sett deg godt inn i hvilke alternativ som passer best for deg før du bestemmer deg for hvilken type båtvogn du skal velge.